Національне питання в ідеології селянського руху в Харківській губернії (1917–1921 рр.) - Мотенко, Ярослав Володимирович (Український культурологічний центр, 2002)
В статті висвітлюються спроби аграрного населення Харківської губернії вирішити національне питання під час Української революції 1917-1921 рр.

The article is devoted to the attempts of the rural population of Kharkov Region to solve the national question during the Ukrainian Revolution of 1917 –1921.
Keywords: національне питання; селянський рух; державність; Українська революція 1917-1921; national question; state-hood; peasants’ movement; Ukrainian National Revolution of 1917-1921