Изменение неоднородности пространственных полей свойств бетона под влиянием добавок - Коваль, С. В.; Сапожников, В. А. (НТУ "ХПИ", 2007)
Досліджено дію факторів складу бетону на показникі його якості і однорідності в умовах вертикального бетонування елементів монолітних споруд. Побудовані комплекси експериментально-статистичних моделей, що описують вплив модифікуючої добавки та заповнювачів на однорідність міцності, водопоглинання та інших властивостей.
Keywords: бетонная смесь; экспериментально-статистические модели; ЭСМ; поле водопоглощения; гидроксипропилцелюллоза; ГЭЦ; добавка; модификатор