Дослідження протиопікової дії емульсійного косметичного засобу - Кричковська, Лідія Василівна; Марченко, Валерія Сергіївна; Бєлінська, Анна Павлівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2014)
У роботі проведено дослідження протиопікової дії емульсійного косметичного крему, до складу якого входять природні антиоксиданти сезамом, сезамін та β-каротин. За допомогою оцінки стану шкірного покриву добровольців після опромінення ультрафіолетовим опроміненням доведено синергітичну дію даних антиоксидантів у складі косметичного засобу.
Keywords: ультрафіолет; фільтри; антиоксиданти; сезамом; сезамін; β-каротин; крем косметичний; еритема шкіри