Побудова ймовірнісного розподілу на основі функції Рамсея - Ковальський, Артем Андрійович (ТОВ "УКРЛОГОС Груп", 2025)
Пропонується новий двопараметричний ймовірнісний розподіл, побудований на основі функції Рамсея. Обчислено числові характеристики цього розподілу. Для підвищення адаптивності до експериментальних даних запропоновано використовувати запропонований розподіл як базову функцію в складі узагальненого імовірнісного розподіу. Показано, що запропонований розподіл дозволяє отримати широкий спектр форм диференціальних функцій, що робить його придатним для апроксимації різноманітних експериментальних даних.
Keywords: функція Рамсея; ймовірнісний розподіл; підгонка кривих; узагальнений ймовірнісний розподіл; апроксимація експериментальних даних