Інформаційно-освітній портал як засіб професійної підготовки майбутнього вчителя технологій - Куцак, Лариса Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Розкрито зміст поняття «інформаційне освітнє середовище». Описано шляхи впровадження інформаційного освітнього середовища у навчальний процес вищих навчальних закладів. Подано структуру середовища кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

The article deals with the concept of “information educative environment” and describes the ways of information educative environment application into college educational process. Posted structure of the environment department of Innovation and Information Technology in Education Vinnitsa State Pedagogical University named after Mikhailo Kotsyubinskyi.
Informational and educational portal as a teacher training future technologies
Keywords: середовище освітнє; середовище інформаційне; комплекс навчальний; середовище комунікаційне; процес навчальний; освіта вища; information environment; educative environment; educational complex; communication environment