Методики самоконтролю за фізичним здоров'ям для студентів - Глядя, Сергій Олександрович; Борейко, Наталя Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Однією з основних «Глобальних цілей сталого розвитку до 2030 року», визначених Організацією Об’єднаних Націй, є міцне здоров’я та благополуччя. Тому, турбота про власні показники здоров’я є важливим складником забезпечення здоров’я з моменту народження дитини та протягом усіх періодів життя. Це можуть бути не тільки дані відповідних лікарських обстежень, а й особисті спостереження, нескладні дослідження, ведення щоденнику. Запропоновано методики самоконтролю за станом здоров’я і фізичної підготовки (з метою контролю студентами за власними показниками здоров’я).
Keywords: методики самоконтролю; студенти; навчальні заняття; показники здоров'я; фізична підготовка; життєдіяльність людини; активний спосіб життя