Чайка, Тетяна ЮріївнаАлександрова, Вікторія Олександрівна2019-01-142019-01-142018Чайка Т. Ю. Сучасні тенденції визначення предметної області логістики готельно-ресторанного бізнесу / Т. Ю. Чайка, В. О. Александрова // Підприємницька модель економіки та управління розвитком підприємства : тези 1-ї Міжнар. наук.-практ. конф., 8-9 листопада 2018 р. – Житомир : ЖДТУ, 2018. – С. 482-484.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39146Предметна визначеність є однією з атрибутивних характеристик наукового знання. Наявність предмета – необхідна умова визнання відповідної галузі знань самостійною наукою. Коректне визначення предмета логістики як науки і логістики готельно-ресторанного бізнесу як розділу даної науки, є необхідною умовою її становлення і розвитку. З огляду на вимоги до формування наукової термінології, а також з огляду на специфіку готельно-ресторанного бізнесу, виражену у взаємодії матеріального виробництва з сервісним обслуговуванням, пропонуємо наступне визначення: предмет логістики готельно-ресторанного бізнесу – організація, управління і оптимізація матеріальних і сервісних потоків (основних для даної галузі), а також пов'язаних з ними допоміжних інформаційних і фінансових потоків. Існуючі різночитання у визначенні предмета логістики, хоча і природні для науки, що розвивається, є суттєвою перешкодою до успішного її функціонування. Чіткість і точність у визначенні предметної області логістики готельно-ресторанного бізнесу сприяє еволюційному розвитку цієї галузі наукового знання.ukлогістикаготельно-ресторанний бізнеспредмет логістикилогістичні потокиматеріальні потокисервісні потокиСучасні тенденції визначення предметної області логістики готельно-ресторанного бізнесуThesishttps://orcid.org/0000-0002-7622-3193https://orcid.org/0000-0003-3567-979X