Підприємницькі проєкти: формування напрямків - Перерва, Петро Григорович; Шеін, Євген Сергійович; Дьякова, Наталія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В доповіді доведено, що методологічна сутність «гоал-костинг» визначає, що це метод управління витратами, який орієнтується на встановлення цільової собівартості продукції ще на етапі її розробки. Основна ідея полягає в тому, що ціна на продукцію визначається виходячи з ринкових умов та очікуваної прибутковості, а допустимі витрати вираховуються як різниця між ринковою ціною та очікуваним прибутком.
Keywords: собівартість; витрати; гоал-костин; ефективність; продукція; розвиток; промислові підприємства