Ризики міжнародного бізнесу - Лепський, Роман Сергійович; Посохов, Ігор Михайлович; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
Доведено, що нестабільність уряду, зміни в законодавстві та політиці можуть негативно вплинути на діяльність підприємства у зарубіжних ринкових умовах. Валютні коливання, інфляція, зміни в економічних умовах та фінансові кризи можуть становити загрозу для міжнародного бізнесу. Різниця в культурних інтерпретаціях, мовні бар'єри, соціальні конфлікти можуть ускладнити співпрацю з партнерами та реалізацію продукції на міжнародних ринках. Швидкий технологічний прогрес може створювати конкурентні переваги, але також може вимагати великих вкладень у постійне оновлення технічних засобів.
Keywords: міжнародний бізнес; комерційні ризики; збитки; прибутки; промислові підприємства