Складові інноваційного потенціалу - Черноусов, Олексій Ігорович; Долина, Ірина Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
На основі аналізу можна виокремити такі ключові складові інноваційного потенціалу: кадровий потенціал — рівень кваліфікації, креативності, наукової та дослідницької активності персоналу, здатного генерувати та реалізовувати інновації; науково-технічна база — наявність дослідницьких інститутів, лабораторій, технопарків і центрів трансферу технологій; фінансові ресурси — доступ до інвестицій, венчурного капіталу, державного фінансування та програм підтримки інноваційної діяльності.
Keywords: інновації; виробництво; потенціал; оцінка; технології; економіка; промислові підприємства