Постановка задачі оптимізації фінансових показників діяльності банку - Самородов, Б. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті побудовано математичну модель задачі оптимізації фінансових показників банківської діяльності з метою підвищення їх значень до «еталонних». Задача поставлена як класична задача нелінійного програмування із нелінійним функціоналом та нелінійними обмеженнями у вигляді нерівностей.

In the paper the mathematical model of optimization task of the bank activity financial indicators is built with the purpose of increase of their values to «standard». A task is set as a classic task of the nonlinear programming with nonlinear functional and nonlinear constraints as inequalities.
Keywords: управління фінансовим розвитком; задача нелінійного програмування; функціонал; обмеження; математична модель; банкрутство; bank; financial indicators; financial development management; optimization; functional; limitations