Міграція у аспекті індивідуальної відповідальності у глобальному суспільстві - Мурадян, Вартан Геворкович (НТУ "ХПІ", 2018)
Стаття розглядає питання міграції з точки зору сучасного її впливу на суспільство, персональну відповідальність за загальну ситуацію у світі. Приведений аналіз еволюції впливу міграції на суспільство з проходженням часу та настанням нових епох. Також надається початок для роздуму на тему нового виклику до національної держави, поняття цілісності народу з огляду на глобалізаційні процеси та масову міграція початку ХХІ сторіччя.

The article provides points on migration in the aspect of its current influence on the society, personal responsibility for general situation in the world. It also provides and analysis of evolution of migration influence on the society with time and changing of epochs. Additionally the article gives a start for contemplating over the new challenge to the national state, category of integrity of people with consideration of globalization processes and mass migration in the beginning of XXI century.
Migration in the aspect of individual responsibility in global society
Keywords: держава національна; антропологія; людина; migration; individual responsibility; global society