Особливості динамічних процесів ектромеханогідравлічної системи електороприводу насосного аргегату - Клепіков, Володимир Борисович; Коротаєв, Павло Олексійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Досліджені процеси пуску електроприводу насосного агрегату водопровідної мережі після нетривалого зникнення живлячої напруги як процеси в електромеханогідравлічній системі з розподіленими параметрами. Показано, що пуск частотно-регульованого електроприводу по лінійному закону зміни тиску на виході насосного агрегату сприяє усуненню надмірного підвищення тиску у водопровідних мережах.

Research of the pump unit start-up processes on the water supply system representing the line with distributed parameters is executed. The schedules displaying wave processes in a water supply system at pump units start-up are provided. It is shown that these processes lead to pressure increase in the highway and can be the main cause of water supply systems rushes. It is shown that launch of the frequency and adjustable electric drive under the linear law of change of pressure at the exit of the pump unit promotes elimination of excessive increase in water supply systems pressure.
Wave processes in the electromechanical hydraulic system of the pump argeate electrical drive
Keywords: динамічні процеси; електроприводи; насосні агрегати; асинхронні двигуни; хвильові процеси; підвищення тиску; pump units; asynchronous motors; wave processes; pressure increase