Методи інвестування у блокчейн-технології - Татаринцева (Курбатова), Юлія Леонідівна; Колонтаєвський, Роман Геннадійович (ТОВ "ДКС Центр", 2025)
У цій статті обговорюються поняття, сутність, класифікація методів та інструментів залучення інвестицій. Досліджуються способи поліпшення цих методів та інструментів, теоретичні та практичні аспекти залучення інвестицій, зокрема класифікація методів та інструментів інвестування, сучасні підходи до інвестування в блокчейн-технології як інноваційного напряму цифрової економіки. Стаття розглядає методи інвестування в блокчейн-технології, акцентуючи увагу на ключових аспектах, що визначають успішність інвестиційних рішень у цій сфері. Розглядаються ключові фактори, що впливають на ефективність інвестиційних рішень у цій сфері, зокрема етапи підготовки до інвестування, оцінка ризиків, визначення інвестиційних цілей та моніторинг ринкових тенденцій, основні переваги та ризики інвестування в криптовалюти, включаючи волатильність, регуляторні обмеження, технологічні фактори та шахрайство. Вивчаються основні етапи підготовки до інвестування в блокчейн, зокрема оцінка ризиків, визначення інвестиційних цілей та моніторинг ринкових тенденцій. Аналізуються різноманітні методи залучення інвестицій, зокрема податкові стимули та інвестиції в акції компаній, що працюють у галузі блокчейн-технологій, проаналізовано сучасні інструменти залучення капіталу, включаючи податкові стимули та інвестиції в акції компаній, що працюють з блокчейн-технологіями. Акцентується на важливості збалансованого підходу при поєднанні внутрішніх і зовнішніх джерел фінансування для забезпечення стійкого розвитку інноваційних проектів. Особлива увага приділена інвестуванню в блокчейн-технології. Розкрито переваги й ризики інвестування в криптовалюти, такі як висока волатильність, регуляторні бар’єри, технічні виклики та загрози шахрайства, особливості криптовалютних портфелів, інвестиційних фондів типу блокчейн-ETF, токенізації активів та венчурного фінансування стартапів. Наголошено на необхідності комплексного підходу до фінансування інноваційних проектів шляхом ефективного поєднання внутрішніх і зовнішніх джерел. Здійснено порівняльний аналіз зазначених методів з урахуванням рівня ефективності, ризиків і потенціалу розвитку. Узагальнено наукові джерела та практичні приклади застосування блокчейн-технологій у фінансовому секторі, державному управлінні та інших сферах. Визначено ключові фактори, що впливають на прийняття інвестиційних рішень, серед яких регуляторна невизначеність, технологічні бар’єри та інституційне середовище. Обґрунтовано доцільність комплексного підходу до фінансування блокчейн-проектів із використанням як традиційних, так і цифрових інструментів.

This article discusses the concept, essence, classification of methods and tools for attracting investments. It examines ways to improve these methods and tools, theoretical and practical aspects of attracting investments, in particular the classification of investment methods and tools, modern approaches to investing in blockchain technology as an innovative direction of the digital economy. The article examines methods of investing in blockchain technology, focusing on key aspects that determine the success of investment decisions in this area. It examines key factors that affect the effectiveness of investment decisions in this area, in particular the stages of preparation for investment, risk assessment, definition of investment goals and monitoring of market trends, the main advantages and risks of investing in cryptocurrencies, including volatility, regulatory restrictions, technological factors and fraud. It studies the main stages of preparation for investing in blockchain, in particular risk assessment, definition of investment goals and monitoring of market trends. Various methods of attracting investments are analyzed, in particular tax incentives and investments in shares of companies operating in the field of blockchain technologies, modern instruments of attracting capital are analyzed, including tax incentives and investments in shares of companies operating in blockchain technologies. The importance of a balanced approach is emphasized when combining internal and external sources of financing to ensure the sustainable development of innovative projects. Particular attention is paid to investing in blockchain technologies. The advantages and risks of investing in cryptocurrencies are disclosed, such as high volatility, regulatory barriers, technical challenges and threats of fraud, the features of cryptocurrency portfolios, investment funds such as blockchain ETFs, asset tokenization and venture financing of startups. The need for a comprehensive approach to financing innovative projects through an effective combination of internal and external sources is emphasized. A comparative analysis of the above methods is carried out, taking into account the level of efficiency, risks and development potential. The scientific sources and practical examples of the application of blockchain technologies in the financial sector, public administration and other areas are summarized. The key factors influencing investment decision-making are identified, including regulatory uncertainty, technological barriers and the institutional environment. The feasibility of an integrated approach to financing blockchain projects using both traditional and digital tools is substantiated.
Methods of investing in blockchain technology
Keywords: методи; інструменти; блокчейн; криптовалютні актив; фінансування; податкові стимули; ризики; ринкові тенденці; інвестиційні проекти; волатильність; безпека; methods; tools; blockchain; cryptocurrency assets; financing; tax incentives; risks; market trends; investment projects; volatility; security