Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Вбудовані системи" - Ліпчанський, Максим Валентинович; Скородєлов, Володимир Васильович; Гейко, Геннадій Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки містять методику виконання лабораторних робіт, метою яких є: ознайомлення з принципами роботи мікроконтролерів та відпрацьовування практичних навичок для їх інженерного проєктування і налагодження. Методика розрахована як для застосування універсальних стендів-конструкторів із набором дискретних елементів, мікросхем та змінних модулів, так і для використання пакетів комп’ютерного моделювання. При проведенні лабораторних робіт необхідно керуватися такими положеннями: 1) лабораторні заняття проводяться фронтально у всій групі, об’єм завдань визначає викладач; 2) до кожної лабораторної роботи необхідна самостійна підготовка, що включає вивчення теоретичного матеріалу та виконання необхідних проєктних робіт; 3) під час виконання лабораторної роботи студенти повинні виконати індивідуальне завдання та надати викладачеві всі розроблені програми та результати досліджень; 4) за кожною лабораторною роботою складається звіт. Методичні вказівки підготовлені на кафедрі «Комп’ютерна інженерія та програмування» і можуть бути використані для підготовки фахівців за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія».
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; комп'ютерні системи; організація паралельного інтерфейсу; режими роботи таймера; сторожовий таймер; мікроконтролери; аналогові сигнали; власні оброблювачі переривань