Екстремальні види спорту як основа формування психологічної стійкості в умовах війни - Тимко, Євген Миколайович; Ковальчук, А. Є.; Рєпко, Олена Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Було досліджено ефективність екстремальних видів спорту на формування психологічної стійкості в умовах війни. Проаналізовано адаптаційні механізми, що виникають унаслідок регулярних тренувань у стресових умовах, а також оцінюється їх позитивний вплив на військовослужбовців і цивільне населення. Автором було наголошено на тому, що екстремальні види спорту сприяють розвитку самоконтролю, керування страхами та навичок швидкого прийняття рішень, що є критично важливими вміннями для військових.
Keywords: екстремальні види спорту; психологічна стійкість; адаптація; стрес; самоконтроль; здоров'я; військові дії; фізичні навантаження