Методичні вказівки до лабораторної роботи "Визначення запиленості атмосферного повітря" - Васьковець, Людмила Антонівна; Євтушенко, Наталія Сергіївна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (ФОП Панов А. М., 2020)
Якість атмосферного повітря характеризує придатність для життєдіяльності живих організмів хімічних, фізичних та біологічних факторів повітряного середовища. Зміна складу і властивостей атмосферного повітря в результаті надходження або утворення в ньому фізичних, біологічних факторів і (або) хімічних сполук, що можуть несприятливо впливати на здоров’я людини та стан навколишнього природного середовища свідчить про його забруднення та погіршення якості. Мета роботи – ознайомитися з принципами оцінювання пилового забруднення атмосферного повітря, методами і приладами вимірювання його рівнів; засвоїти ваговий метод визначення запиленості повітря; провести експериментальне визначення вмісту пилу в повітрі.
Keywords: методичні вказівки; вимірювальні прилади; аерозольне забруднення; гігієнічні регламенти; пил