Пристрій для випробування матеріалів на гідро-/газоабразивний знос - Заміховський, Леонід Михайлович; Бурда, Мирослав Йосипович; Роп'як, Любомир Ярославович; Заміховська, Олена Леонідівна; Басова, Євгенія Володимирівна; Малінін, Володимир Юрійович (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2025)
Пристрій для випробовування матеріалів на гідро-/газоабразивний на знос містить несучу трубу, два утримуючі фланці з торцевими кільцевими канавками під несучу трубу, ущільнюючі пружні прокладки, які встановлені в торцевих кільцевих канавках утримуючих фланців і взаємодіють із несучою трубою, різьбові засоби силового замикання утримуючих фланців і комплект зразків Із досліджуваних матеріалів. Кожен із цих зразків виконаний у вигляді частини труби з сегментним поперечним перерізом, а весь комплект зразків утворює трубу, встановлену всередині несучої труби. Внутрішні торцеві поверхні обох утримуючих фланців виконані з внутрішніми конічними поверхнями, а обидві торцеві поверхні комплекту зразків виконані з зовнішніми конічними поверхнями, якими відповідно прилягають між собою. Вершини конусів вказаних прилягаючих внутрішніх і зовнішніх конічних поверхонь збігаються та лежать на поздовжній осі несучої труби з протилежних сторін від зони розташування комплекту зразків. Ущільнюючі пружні прокладки встановлені в торцевих кільцевих канавках утримуючих фланців і взаємодіють із несучою трубою.
Keywords: патент; винахід; випробовувальна техніка; зносостійкість; трубопроводи; ущільнюючі пружні прокладки