Технологическое обеспечение высокоэффективного изготовления элементов и сборки агрегатов со змеевиковыми системами - Петривный, В. Н.; Тимофеев, Юрий Викторович (НТУ "ХПИ", 2009)
На основі аналізу існуючих методів виготовлення агрегатів зі змієвиковими системами сформульовані нові принципи технології формування змієвикових елементів з цільного куска оребреної труби і складання змієвикових систем. Їх реалізація дозволила мінімізувати об’єм, що займає змієвикова система.

On the basis of the analysis of existing methods of manufacturing of units with serpentine systems new principles of technology ribbing pipes, formation serpentine elements from an integral piece ribbing pipes and assembly serpentine systems are formulated.
Keywords: охладитель подшипникового узла; оребренная труба; металлоемкость; надежность; конструкция змеевикового элемента; технология сборки