Прямі і непрямі фінансові витрати при виробничому травматизмі і плинності кадрів - Бойченко, М. О (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Розглянуті питання щодо прямих і непрямих втрат від виробничого травматизму та плинності кадрів, які супроводжуються невиходами на роботу. Показано, як втрати від абсентеїзму залежать від форми організації праці. Підкреслена необхідність підвищення рівня правової та економічної грамотності роботодавців.

Issues related to direct and indirect losses from industrial injuries and personnel turnover accompanied by absenteeism are considered. It is shown how losses from absenteeism depend on the form of work organization. The need to increase the level of legal and economic literacy of employers is emphasized.
Direct and indirect financial costs of occupational injuries and personnel turnover
Keywords: виробничий травматизм; нещасний випадок; плинність кадрів; невиходи на роботу; прямі і непрямі втрати; industrial injurie; accident; staff turnover; absenteeism; direct and indirect losses