Забезпечення якості та ефективності виготовлення роликів підшипників під час оброблення переривчастим шліфувальним інструментом - Марчук, В. І.; Марчук, І. В.; Лук'янчук, Ю. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
Вдосконалення процесу виготовлення конічних роликів за допомогою використання прогресивного, переривчастого, шліфувального інструмента (кругів) на операціях чорнового та викінчувального шліфування роликів після їх термічного оброблення, внаслідок чого покращились умови тепло- та стружковідведення від зони різання, що, в свою чергу, дозволило підвищити точність і якість шліфованих поверхонь, знизити температуру різання та збільшити технологічну продуктивність шліфувальних операцій.

Improving the process of manufacturing tapered roller through the use of progressive, intermittent polishing tools (wheels) on operations and vykinchuvalnoho rough grinding rollers after thermal treatment, resulting in improved conditions of heat and struzhkovidvedennya from the cutting area, which, in turn, has allowed to increase the accuracy and quality of polished surfaces, lower cutting temperature and increase technological efficiency grinding operations.
Keywords: машинобудування; шліфування; конічні ролики; шліфувальний інструмент; підшипники