Аналіз впливу фізичних вправ на зменшення стресу у студентів в умовах воєнного стану - Арабаджи, Тимур Дмитрович; Арабаджи, Анна Юріївна; Федорина, Тетяна Євгеніївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Під час воєнного стану всі люди нашої країни знаходяться в умовах постійної психологічної напруги, яка негативно впливає на якість життя. У цей час дуже важливо підтримувати фізичну активність, яка сприяє зниженню в організмі людини рівня гормону стресу, а саме кортизолу. У дослідженні було проведено анкетування із застосуванням психологічного тестування та вимірювання фізіологічних параметрів студентів. За результатами дослідження можна зробити такі висновки: під час складних умов воєнного стану потребує уваги вирішення проблеми збереження здоров’я, заняття фізичними вправами є стимулятором життєдіяльності організму та важливим фактором зміцнення здоров’я людини.

During the martial law, all people of our country are in conditions of constant psychological tension, which negatively affects the quality of life. At this time, it is very important to maintain physical activity, which helps to reduce the level of the stress hormone, namely cortisol, in the human body. In the study, a questionnaire was conducted, psychological testing was applied, and physiological parameters were measured. Conclusions: in the conditions of martial law, attention needs to be paid to solving the problem of health preservation, physical exercises are a stimulator of the vital activity of the body and an important factor in strengthening human health.
Analysis of the impact of physical exercises on reducing stress among students under martial law
Keywords: фізичні вправи; студенти; фізичне виховання; стрес; воєнний стан; збереження здоров'я; physical exercises; students; physical education; stress; martial law; health maintenance