Інтеграція сонячної енергетики у систему тягового електропостачання постійного струму - Сиченко, Віктор Григорович (НТУ "ХПІ", 2015)
Зростаючий дефіцит енергоресурсів обумовлює необхідність використання електричної енергії, отриманої від відновлювальних джерел. Інтеграція сонячних електростанцій в систему тягового електропостачання постійного струму може здійснюватися по декільком напрямкам. В статті приведені рекомендації по приєданню сонячних електростанцій до шин тягових підстанцій та розглянута структурна схема підсилення тягової мережі з використанням сонячної енергії. Показано, що в пропонованій системі нормований рівень напруги для швидкісного руху витримується, при цьому втрати електричної енергії зменшуються до 50 % при зменшенні витрат на тягу майже на 20 %.

The growing shortage of energy resources necessitates the use of electrical energy produced from non-traditional sources. The integration of solar power in DC traction power supply can be carried out in several directions. The paper provides recommendations for connection the solar power to the buses of the traction substations and considered a block diagram of the reinforcement of the traction network using solar energy. It is shown that the proposed system of normalized voltage level for high-speed traffic is maintained, with the loss of electric power is reduced to 50% while reducing the cost of thrust by nearly 20%.
Integration of solar energy into the system of traction power supply of the direct current
Keywords: відновлювані джерела електроенергії; електростанції; рівень напруги; витрати; швидкісний рух; системи електропостачання