Поєднання варіативних модулів в одному навчальному періоді для учнів 5-6 класів, відповідно до вимог модельної навчальної програми - Волкова, І.; Несен, О. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В статті розглянуто питання об'єднання різних варіативних модулів модельної навчальної програми 5-6 класів для реалізації під час уроків фізичної культури у закладах середньої освіти. Запропонована модель розподілу варіативних модулів на блоки, з урахуванням переважного характеру навантаження під час занять, структурою рухів та з огляду на розвиток фізичних якостей, що притаманний тим видам фізичної активності, що поєднанні в одному блоці. Використання запропонованою моделі під час вибору варіативних модулів та об'єднання їх у певних навчальних періодах спростить вчителям фізичної культури процес планування та проведення уроків.
Keywords: модельна програма; фізична культура; урок; варіативні модулі; model program; physical culture; lesson; variable modules