Спосіб фракційної переробки золошлакових відходів теплових електростанцій - Хлопицький, Олексій Олександрович; Немировський, Андрій Валентинович; Савенков, Анатолій Сергійович; Макарченко, Наталія Петрівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб фракційної переробки золошлакових відходів теплових електростанцій включає поступове розділення відходів на фракції для їх подальшого використання у різних галузях промисловості. Поділ відходів проводять із готової суміші золи та шлаку просіюванням у відповідності до технологічних нормативів в межах 0,1-0,5 мм, наступною сухою та мокрою магнітною сепарацією при напруженості магнітного поля 0,09-0,11 Тл та флотацію при використанні як флотатора продукту нафтопереробки.
Keywords: патенти; корисна модель; фракційне розділення; золошлакові відходи