Теорія цифрових автоматів та формальних мов. Вступний курс - Гавриленко, Світлана Юріївна; Клименко, Алла Миколаївна; Любченко, Наталія Юріївна; Смоляр, Віктор Григорович; Тишко, Сергій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
Викладено питання задання та синтезу цифрових автоматів. Розглянуто особливості використання формальних мов і граматик для опису мов програмування та побудови компіляторів. Призначено для студентів спеціальностей бакалавратів “Комп’ютерна інженерія” та “Комп’ютерні науки”.
Keywords: навчальний посібник; графи; логіка; булеві функції; Досконала Шефферівська нормальна форма; Досконала Пірсівська нормальна форма; карти Карно; абстрактні цифрові автомати; комбінаційні схеми; синтез автомата Мілі; формальні мови; формальні граматики; спадні розпізнавачі