Колективне медичне страхування на прикладі Укрзалізниці - Стешенко, О. Д.; Андрійченко, Ж. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
В даній роботі проведено аналіз результатів експерименту з перебудови системи медичного забезпечення на залізничному транспорті, на основі якого запропоновано моделі, що можуть бути запроваджені для фінансування системи охорони здоров’я на рівні держави.

It is paid attention to results of experiment on reorganization health care system in the Ukrainian Railway. Approaches and financial models of organization activities of health care system are offered.
Keywords: випадок страховий; відшкодування страхове; фінансування; охорона здоров'я; медицина; модель бюджетно-страхова