Імітаційна модель комбінованого пневматичного та електромеханічного приводу нахилу кузова транспортного засобу - Єріцян, Багіш Хачикович; Любарський, Борис Григорович; Якунін, Дмитро Ігорович (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2015)
В статті розглядається актуальна проблема створення транспортного засобу з комбінованим пневматичним та електромеханічним приводом нахилу кузова, що дозволяє істотно підвищити швидкість руху на кривих ділянках. У статті розглянуто імітаційну модель, що створена у середовищі MATLAB. Вона дозволяє визначити залежність змін параметрів системи нахилу кузова (струм та напруга на ділянках напівпровідникового перетворювача, хід якоря двигуна, хід пневморесори, зміна тиску у пневморесорах) та енергетичних параметрів механізму (втрати енергії на нахил кузова електричного та пневматичного приводів, розхід повітря) від заданого куту нахилу кузова.

In the scientific article the actual problem of creating a vehicle with a combined pneumatic and electromechanical drive tilting of the body, which can significantly increase the speed on curved sections. In the article the simulation model created in environment MATLAB. It allows you to determine the dependence of the parameters of the tilting body (current and voltage in areas of semiconductor transducer course anchor the engine, move Pneumatic, changing the pressure in Pneumatic) and energy parameters mechanism (energy loss to tilt the body electric and pneumatic actuators, separation of air) from the set angle body.
Combined imitating model of pneumatic and electromechanical the slope body of the vehicle
Keywords: комбінований привод; швидкість руху; лінійний електромеханічний перетворювач енергії; механізм нахилу; combo drive; simulation model; tilting; speed of train