Analysis of ways to reduce environmental pollution from coke production in China - Samoilenko, N. M.; Xie, Zhongting (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", 2024)
The work considers environmental pollution by coke production using traditional technology in China. The features of emissions and discharges treatment, which are introduced into the practice of treatment systems in industrial production, are determined. The directions of reducing pollutant emissions into the air and natural waters, which provide for an integrated approach that combines regulatory and legal regulation, technical innovations in methods of cleaning polluted streams, introduction of technological methods of coke production, etc. are analyzed and systematized.

У роботі розглянуто забруднення навколишнього середовища при виробництві коксу в Китаї за традиційною технологією. Визначено особливості очищення викидів і скидів, які впроваджуються у практику очисних систем промислового виробництва. Проаналізовано та систематизовано напрями зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та природні води, які передбачають комплексний підхід, що поєднує нормативно-правове регулювання, технічні інновації в методах очищення забруднених потоків, впровадження технологічних методів виробництва коксу тощо.
Аналіз шляхів зменшення забруднення навколишнього середовища від коксохімічного виробництва в Китаї
Keywords: coke production; pollutants; treatment methods; regulation; innovations; technological methods; коксохімічне виробництво; забруднювачі; методи очищення; регулювання; інновації; технологічні методи