Організація бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу: теоретичні аспекти - Мелень, Олена Валентинівна (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2017)
В умовах розвитку ринкової економіки та інтеграції України у європейський економічний простір переглядаються місце та роль готельно-ресторанного бізнесу. Однією з обов’язкових умов діяльності ресторанного-готельного бізнесу є ведення бухгалтерського обліку. Основним завданням організації бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу, як і будь-якого бізнесу, є створення такої системи отримання інформації, яка б забезпечувала ефективне управління підприємством і примноження доходу від діяльності підприємства.

In response to the development of a market-driven economy and due to Ukrainian integration into the European economic space, the place and role of hotel and restaurant business are becoming more important. Accounting is one of the major and mandatory part of eacj buiseness and restaurants and hotels are not an exception. The main role of accounting in all businesses is to create a data system that ensures efficient management and increases earning power of the enterprise.
Organization of accounting of the hotel and restaurant business: theoretical aspects
Keywords: готельно-ресторанний бізнес; господарська діяльність; бухгалтерський облік; документообіг; система рахунків; облікова політика; первинні документи; hotel and restaurant business; business activities; bookkeeping; document management; accounting system; accounting policy; primary documents