Мелень, Олена Валентинівна2018-01-262018-01-262017Мелень О. В. Організація бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу: теоретичні аспекти / О. В. Мелень // Східна Європа: економіка, бізнес та управління : електрон. наук. фахове вид. – 2017. – Вип. 6 (11). – С. 324-328. – URI: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/11_2017/63.pdf, вільний (дата звернення 26.01.2018 р.)https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/34188В умовах розвитку ринкової економіки та інтеграції України у європейський економічний простір переглядаються місце та роль готельно-ресторанного бізнесу. Однією з обов’язкових умов діяльності ресторанного-готельного бізнесу є ведення бухгалтерського обліку. Основним завданням організації бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу, як і будь-якого бізнесу, є створення такої системи отримання інформації, яка б забезпечувала ефективне управління підприємством і примноження доходу від діяльності підприємства.In response to the development of a market-driven economy and due to Ukrainian integration into the European economic space, the place and role of hotel and restaurant business are becoming more important. Accounting is one of the major and mandatory part of eacj buiseness and restaurants and hotels are not an exception. The main role of accounting in all businesses is to create a data system that ensures efficient management and increases earning power of the enterprise.ukготельно-ресторанний бізнесгосподарська діяльністьбухгалтерський облікдокументообігсистема рахунківоблікова політикапервинні документиhotel and restaurant businessbusiness activitiesbookkeepingdocument managementaccounting systemaccounting policyprimary documentsОрганізація бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу: теоретичні аспектиOrganization of accounting of the hotel and restaurant business: theoretical aspectsArticle