Основи ораторської майстерності - Середа, Наталія Вікторівна; Квасник, Ольга Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Розглянуто загальні питання про сутність риторики, роди, види і основні принципи публічного мовлення. Призначено для самостійної роботи студентів, що навчаються за спеціальностями 053 "Психологія", 011 "Освітні, педагогічні науки", 074 "Публічне управління та адміністрування". Рекомендовано для вивчення дисциплін "Риторика", "Основи ораторської майстерності", "Основи ораторського мистецтва". Також може бути корисним студентам всіх спеціальностей і викладачам, усім тим, хто прагне вдосконалити мистецтво комунікації та публічної промови.
Keywords: усна комунікація; риторична промова; публічний виступ; елокуція; інвенція; мистецтво мовлення