Моделювання стратегічної політики маркетингу конкурентоспроможності на засадах бенчмаркінгу - Перерва, Петро Григорович; Ткачова, Надія Петрівна (Луцький національний технічний університет, 2012)
У статті розглядаються питання формування стратегічної політики маркетингу в галузі створення та використання конкурентних переваг машинобудівного підприємства на засадах бенчмаркінгу. Розроблено механізм проведення бенчмаркінгу конкурентних переваг. Запропонована нова концепція бенчмаркінгу конкурентно-синергетичний бенчмаркінг.

In the article are examined question of forming of strategic politics of marketing in industry of creation and use of competitive edges of machine-building enterprise on principles of benchmarking. The mechanism of realization of benchmarking of competitive edges is worked out. Offered new conception of benchmarking - competition-sinergistical benchmarking.
The designs of strategic politics of marketing and competitiveness on principles of benchmarking
Keywords: переваги конкурентні; ефект синергетичний; підприємство машинобудівне; планування стратегічне; система збалансованих показників; управління якістю; реінжиніринг; бізнес-процес; аутсорсінг; формування місії; сегментація ринку; споживачі; marketing; competitive edges; synergistically effect; competition-synergistically benchmarking; machine-building enterprises