Аналіз інноваційної активності підприємств України та стратегія формування корпоративного інноваційного потенціалу - Матросова, Вікторія Олександрівна; Семенова, О. О. (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена актуальній на сьогоднішній день проблемі інноваційного розвитку України. У статті розглянуто та проаналізовано становище України на світовому ринку, її сильні і слабкі сторони у сфері інноваційної діяльності, зазначено місце інноваційного потенціалу в системі управління підприємством. Визначено основні чинники, що впливають на формування корпоративного інноваційного потенціалу.

This article is devoted to the actual date of issue of innovation Ukraine . The article reviewed and analyzed the situation in Ukraine on the world market , its strengths and weaknesses in innovation, innovative capacity specified place in the enterprise management system. The main factors influencing the formation of corporate innovation capabilities.
Keywords: індекс конкурентоспроможності; інноваційна діяльність; інноваційний потенціал підприємства; моніторинг інноваційного потенціалу; управління підприємством; index; innovation; innovation activities; innovation potential of enterprises; monitoring of innovation capabilities; management