Технологічне прогнозування. Вступний курс - Пермяков, Олександр Анатолійович; Яковенко, Ігор Едуардович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Метою технологічного прогнозування є визначення на перспективу змін споживчих властивостей виробів, технологічних процесів і устаткування щодо їх виготовлення. Розглянуто основні питання, пов’язані з оцінкою технологій у машинобудуванні, що проводяться з метою виявлення їхнього потенціалу, які неможливі без розуміння еволюції технологічного обладнання для реалізації технологій у часі та прогнозування їх нових параметрів якості. Розглянуто методологію та методи прогнозування технологічних систем у машинобудуванні. Призначено для студентів усіх форм навчання спеціальностей 131 «Прикладна механіка», 133 «Галузе-ве машинобудування» та інших спеціальностей галузі знань 13 «Механічна інженерія».
Keywords: навчальний посібник; методологія технологічного прогнозування; прогнозування часових рядів; металорізальні верстати агрегатно-модульної конструккції; портативні верстати