Обґрунтування стратегії підприємства на основі маркетингового аналізу - Прохорова, Т. П.; Притиченко, Т. І. (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглядається проблема розробки стратегічних цілей підприємства на основі побудування та подальшої інтерпритації матриці SWOT. Показані переваги та недоліки класичної моделі SWOT-аналізу. Запропоновано ряд напрямків з удосконалення методу формування матриці SWOT, які дозволять більш досконально обґрунтувати стратегію підприємства в різних напрямках його діяльності. При написанні статті використані матеріали діяльності декількох вітчизняних підприємств.

The article is devoted to the analysis of investment activity in Ukraine, recommendations for increase of investment appeal of the country.
Keywords: стратегічне управління; методи; виробничі ресурси; SWOT-аналіз