Економічні проблеми контрафакту та шляхи їх вирішення - Ткачов, Максим Михайлович; Перерва, Петро Григорович (Академія внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, 2013)
Проведені дослідження дозволили виявити основні причини, які сприяють і стимулюють розвиток контрафакту в нашій країні: 1) цілеспрямоване створення дефіциту оригінальних запасних частин; 2) штучне завищення цін на оригінальну продукцію; 3) прогалини і неточності нормативно-правових питань протидії виробництву та обігу контрафактної продукції.
Keywords: контрафакт; фальсифікат; інтелектуальна власність; менеджмент