Інвестиційний потенціал регіону в системі еколого-економічних відносин - Жулавський, А. Ю.; Говорун, Я. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті досліджено основні підходи до визначення поняття "інвестиційний потенціал регіону". Проаналізовано необхідність урахування екологічного фактору при формуванні, використанні та оцінці інвестиційного потенціалу регіону.

In the article research of the basic approaches to determination of concept "investment potential of region". The necessity of account of ecological factor is analyses at forming, use and estimation of investment potential of region.
Keywords: інвестиційний потенціал; конкурентоспроможність регіону; екологічна складова; екологічні обмеження; асиміляційний потенціал території; природно-ресурсний потенціал; навколишнє середовище