Термодинамический анализ возможных реакций взаимодействия компонентов адсорбента с оксидами металлов - Дейнека, Дмитрий Николаевич; Гринь, Григорий Иванович; Козуб, П. А.; Лавренко, Антонина Александровна (НТУ "ХПИ", 2006)
У роботі проведено термодинамічний розрахунок можливих реакцій утворення летючих сполук металів (нікелю, заліза і хрому). Доведена можливість утворення цих оксидів. Виконаний термодинамічний аналіз усіх можливих реакцій утворення бінарних оксидних сполук компонентів адсорбенту з оксидами сітки і доведено негативний вплив цих взаємодій. На підставі отриманих даних видані рекомендації зі способу установки адсорбенту в реактор.

The results of thermodynamic calculations of possible formation reactions for volatile metal compounds (Ni, Fe, Cr) of non-rusting grate are presented in the paper. The possibility of formation of given oxides is proved. Thermodynamic analysis of all possible formation reactions for binary oxides compounds of adsorbent components has been caracal out and negative influence of mentioned interactions has been revealed. From the results obtained the recommendations as to method of adsorbent installation in reactor are given.
Keywords: неконцентрированная азотная кислота; платиновый катализатор; термографические исследования; степень; оксид никеля; оксид хрома; оксид железа; хлорид кальция