Біологічні методи охорони навколишнього середовища від забруднення нафтопродуктами - Шапорев, Валерій Павлович; Шестопалов, Олексій Валерійович; Мамедова, Ольга Олегівна; Бахарєва, Ганна Юріївна; Кобилянський, Борис Борисович; Пушкова, Олена Петрівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У монографії наведено сучасні уявлення про стан навколишнього середовища при забрудненні нафтопродуктами. Викладено основи захисту навколишнього середовища від забруднення нафтопродуктами, наведено дослідження щодо такого захисту, що надасть змогу запобігти забрудненню навколишнього середовища нафтопродуктами. Дана монографія рекомендована для ознайомлення студентами, які навчаються за спеціальністю "Екологія", та кваліфікованими фахівцями у галузі природоохоронної діяльності задля проведення промислових випробувань запропанованних методик та обладнання.
Keywords: навколишнє середовище; забруднення довкілля; нафтопродукти; джерела забруднення; утилізація нафтошламів; очищення стічних вод; дезодорація викидів