Роль баскетболу 3х3 на формування фізичного та психічного здоров'я студентської молоді - Івченко, К. М.; Івченко, О. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті досліджено значення баскетболу 3х3 для покращення фізичного і психічного здоров’я студентської молоді. Розглянуто вплив регулярних занять баскетболом 3х3 на розвиток координації, витривалості, швидкості реакції та командних навичок. Обговорено його роль у профілактиці стресу та підвищенні рівня соціалізації молоді. Особливу увагу приділено психологічному аспекту командної гри, зокрема розвитку лідерських якостей і покращенню емоційного стану учасників.
Keywords: баскетбол 3х3; психологічний аспект; командна гра; соціалізація; студентська молодь; фізичне здоров'я; здоровий спосіб життя