К проблеме экономической диагностики банкротства и финансового кризиса предприятия - Ершова, Наталья Юрьевна (НТУ "ХПИ", 2004)
У даній статті розглядається актуальна для сучасного економічного стану економіки України проблема, зв'язана з економічною діагностикою банкрутства підприємств. Приведено порівняльний аналіз існуючих закордонних методик оцінки ймовірності фінансової кризи і банкрутства й адаптовані до умов української дійсності моделі оцінки фінансової кризи.

In the given article the problem, bound with an estimation of a possibility of bankruptcy of the enterprises is considered actual for a modern economic state of economy of Ukraine. Are indicated comparative analysis of the existing foreign method of applications of an estimation of probability of financial crisis both bankruptcy and adapted to conditions of the Ukrainian actuality of the pattern of an estimation of financial crisis.
Keywords: экономика; факторы риска; антикризисное управление; диагностика кризисного положения; финансовые коэффициенты; оценка вероятности банкротства; прогнозирование; оборотные средства