Кіщенко, В. А.2014-09-232014-09-232014Кіщенко В. А. Комплексний підхід в ідентифікації природних та модифікованих жирів / В. А. Кіщенко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 17 (1060). – С. 106-115.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8955Викладено результати досліджень жирнокислотного, ацилгліциринового і стеринового складу та вмісту транс-ізомерів ненасичених жирних кислот в природних і модифікованих оліях та жирах. Запропоновано схему комплексного підходу до ідентифікації олій та жирів та виявлення їхньої фальсифікації.The results of studies of composition of fatty acids, acylglycetols, stearin, and content of trans-isomers of fatty acids in natural and modified fatsand oils are presented. The scheme of complex approach to identification of fats and oils and detection of their falsification is proposed.ukоліякислоти жирніацилгліцеринифракція стериновадомішкиякістьконтроль технохімічнийidentificationfatsoilsfatty acidsacylglycetolssterol fractionimpuritiesqualitytechnochemical controlКомплексний підхід в ідентифікації природних та модифікованих жирівThe complex approach in identification of natural and modified fatsArticle