Комплексний підхід в ідентифікації природних та модифікованих жирів - Кіщенко, В. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
Викладено результати досліджень жирнокислотного, ацилгліциринового і стеринового складу та вмісту транс-ізомерів ненасичених жирних кислот в природних і модифікованих оліях та жирах. Запропоновано схему комплексного підходу до ідентифікації олій та жирів та виявлення їхньої фальсифікації.

The results of studies of composition of fatty acids, acylglycetols, stearin, and content of trans-isomers of fatty acids in natural and modified fatsand oils are presented. The scheme of complex approach to identification of fats and oils and detection of their falsification is proposed.
The complex approach in identification of natural and modified fats
Keywords: олія; кислоти жирні; ацилгліцерини; фракція стеринова; домішки; якість; контроль технохімічний; identification; fats; oils; fatty acids; acylglycetols; sterol fraction; impurities; quality; technochemical control