Розрахунок теплообмінників з каналами різного нахилу кута гофрування за критерієм наведених витрат - Бабак, Тетяна Геннадіївна; Демірський, Олексій Вячеславович; Невлюдова, В. В.; Хавін, Геннадій Львович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У практиці розрахунків пластинчастих теплообмінників ефективно застосування пластин з різним кутом гофрування. Це дозволяє більш ефективно використовувати наявний перепад тиску на прохід теплоносіїв і зменшити кількість пластин у апараті. Для апаратів, що мають в пакеті пластин канали з різним кутом нахилу гофрування, у роботі одержано аналітичне співвідношення щодо визначення оптимального значення припустимих витрат тиску при проектуванні пластинчатого теплообміннику виходячи з умови мінімізації наведених витрат. Вірогідність та ефективні сть одержаного рішення продемонстровано на прикладі розрахунку підігрівача цукрового соку перед випаровуванням виробництва «Альфа Лаваль».

In the practice of calculating plate heat exchangers, it is effective to use plates with different corrugation angles. This makes it possible to more effectively use the existing pressure drop across the coolant passage and reduce the number of plates in the unit. For plate heat exchangers with channels with different corrugation angles in the package of plates, an analytical relation is obtained to determine the optimal value of allowable pressure losses when designing a plate heat exchanger based on the condition of minimizing the reduced costs. The reliability and effectiveness of the obtained solution is demonstrated by the example of calculating a sugar juice heater before evaporation of Alfa Laval production.
Calculation of heat exchangers with corrugation channels with different angles inclination according to the criterion of reduced costs
Keywords: цукровий сік; пластинчатий теплообмінник; sugar juice; plate heat exchanger