Культура безпеки: оновлені підходи, застарілі проблеми - Древаль, Ю. Д.; Мітюк, Л. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглядаються питання важливості формування культури безпеки, як важливої складової загального соціокультурного рівня співробітників та розвиненості організаційної культури, а також важливість пропозиції щодо вдосконалення профілактичних заходів у сфері охорони праці в закладах освіти, зокрема, стосовно моніторингу травматизму під час освітнього процесу з подальшим оприлюдненням результатів.

The issues of the importance of forming a safety culture as an important component of the general socio-cultural level of employees and the development of organizational culture are considered, as well as the importance of proposals for improving preventive measures in the field of labor protection in educational institutions, in particular, regarding monitoring injuries during the educational process with subsequent publication of the results.
Safety culture: updated approaches, outdated problems
Keywords: культура безпеки; життєдіяльність; соціальний досвід; профілактичні заходи; safety culture; life activities; social experience; preventive measures