До питання права трудових взаємовідносин при створенні об'єктів інтелектуальної власності - Ткачов, Максим Михайлович; Дьякова, Наталія Миколаївна; Перерва, Петро Григорович (Криворізький національний університет, 2022)
В науковій доповіді показано, що права на твори та/або об'єкти суміжних прав, створені поза трудовим договором або службовим дорученням, замовлення не можуть вважатися переданими роботодавцю або замовнику на підставі закону. Практика спорів, що стосуються сервісних робіт, свідчить про те, що роботодавцю слід докласти чимало зусиль, щоб довести, що робота дійсно офіційна, і досить часто справи губляться через необережну паперову тяганину.
Keywords: інтелектуальна власність; трудові відносини; інновації; технології; промислові підприємства