Управління впливами на програми інформатизації вищих навчальних закладів - Тесля, Ю. М.; Кубявка, Л. Б. (НТУ "ХПІ", 2015)
Розглянуто впливи динамічного оточення на характеристики програм інформатизації. Виділені результати таких впливів. Запропоновано математичну модель простору впливів, цільову функцію, обмеження та вирішальне правило для визначення управлінських дій по протидії впливам, що призводять до негативних наслідків в програмах інформатизації. Запропоновано використати математичний апарат теорії несилової взаємодії в якості науково-методичного базису для знаходження оптимального рішення по мінімізації витрат на ліквідацію наслідків негативних впливів.

The paper considers the question investigated the negative effects of the dynamic environment of information on programs in higher education. Highlighted features of the project and show their negative impact on the progress and results of the program information. The influence of environment on the dynamic characteristics of project and program information. Selected results of such actions. These definitions adverse effects on informational programs in higher education.
Management influence on the programs of informatization of higher educational establishments
Keywords: управління проектами; негативні впливи; протидія впливам; математична модеь впливів; теорія несилової взаємодії; program of informatization; informatization environment; negative influences; project management; management of influences