Науковий доробок і громадська діяльність професора О. К. Погорєлка - Тверитникова, Олена Євгенівна (Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки імені Г. М. Доброва НАН України, 2006)
Детально простежено наукову, педагогічну і громадську діяльність професора О. К. Погорєлка. Показано внесок вченого у становлення і розвиток вищої технічної освіти в Україні. Зроблено аналіз наукової спадщини професора О. К. Погорєлка. Розглядається діяльність вченого на посаді голови міської думи Харкова та її значення для розвитку муніципального господарства міста.
Keywords: вчений; наукова спадщина; педагогічна діяльність; фізик-теоретик; електротехніка; трамвайна мережа