Розвиток психологічної культури викладача технічного вищого навчального закладу засобами інтерактивних технологій - Підбуцька, Ніна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Досліджується проблема розвитку психологічної культури викладача вищої технічної школи. Розкривається необхідність використання інноваційних педагогічних технологій, зокрема інтерактивних засобів навчання у підвищенні кваліфікації викладачів. Подано матеріали проведення майстеркласу "Конфліктна взаємодія у навчально-виховному процесі ВНЗ: особливості, механізми виникнення та методи розв’язання конфліктів", який сприяє розвитку елементів психологічної культури викладача.

The problem of psychological culture development of the teacher of higher technical school is investigated in the article. The necessity of use of innovative pedagogical technologies, in particular interactive tutorials in teachers increase is proved. There are illustrated the materials of holding a master class "Conflict interaction in teaching and educational process of higher educational establishment: features, mechanisms of emergence and methods of conflicts solution" which promotes the development of the teacher’s psychological culture elements.
Psychological culture development of the teacher of technical educational establishment by means of interactive technologies
Keywords: ВНЗ; індивідуально-психологічні риси; конфліктний суб’єкт; фахівець; pedagogical conflict