Особливості профдеформації викладача загальноосвітньої школи - Раєвська, А. Є. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто поняття професійної деформації особистості. Автором проведено дослідження з метою виявлення цієї деструкції у вчителів СЗШ. Результати свідчать про відсутню виражену профдеформацію, але виявлено чинники. Що можуть спровокувати її у майбутньому

In the article the concept of professional deformation of the personality. The author of a study conducted with a view to identifying the destruction of the teachers of the SCHOOL. The results indicate the missing expressed professional deformation, but the factors that can provoke it in the future
Peculiarities of professional deformation of a teacher of secondary school
Keywords: морально-етичні цінності; талановитість викладача; емоційно-енергетичні ресурси; авторитарність; маніпулятивна спрямованість; професійна втома; професійна стагнація особистості