Ударний електромеханічний перетворювач комбінованого типу - Болюх, Володимир Федорович; Лучук, Володимир Феодосійович; Щукін, Ігор Сергійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2015)
Винахід належить до електромеханіки і може бути використаний в ударних приводах машин і механізмів, призначених для створення циклічних ударних імпульсів, наприклад, при деформації об'єктів в технологічному процесі. Задачею винаходу є підвищення ефективності ударного електромеханічного перетворювача.
Keywords: патент; винахід; електромеханіка; циклічні ударні імпульси; ефективність; індуктор; рухомий якір; нерухома котушка; зворотна пружина; об'єкт деформування